Güvenli Eğitim - Güvenli Gelecek

tüm duyurular

tüm etkinlikler

Bugün Doğanlar

Bugün doğan öğrenci ve öğretmen listesi

Ahmet Metehan Gürler, Beyza Çelikkol, Muhammed Hasan Arvas

Geri Dön

Eklenme tarihi24.05.2013

Okunma Sayısı1708

E-posta ile paylaş Facebook da paylaş Google da paylaş Twitter da paylaş

TÜRSAK Kısa Film Yarışması'nda Filmimiz Ödül Aldı

TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması'nda İhlas Koleji öğrencisi Ecem Zehra Erdem'in yönetmenliğini üstlendiği "2 Buçuk Lira" isimli filmi ödül aldı.

2 Buçuk Lira Adlı Kısa Film

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde Erdem ödülünü ünlü oyuncu Demir Karahan'ın elinden aldı.

T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törenin sunuculuğunu Yasemin Allen üstlenirken geniş bir izleyici topluluğu da töreni takip etti.

Erdem: "Korsanla mücadele etmek zorundayız."

Ülkemizde ilk defa "Korsanlıkla Mücadele ve Telif Hakları" teması altında bir yarışma yapıldığını söyleyen Ecem Zehra Erdem, korsanla mücadele etmenin zorunluluğunu dile getirdi.

Filmi hakkında da konuşan Erdem yönetmenliğini yaptığı "2 buçuk lira" filminde korsan film satışının sinema sektörüne nasıl zarar verdiğini anlatmaya çalıştığını söyledi. Filmini 2.5 dakikalık bir süreye sığdıran Erdem, bunu da filmin adıyla bütünleştirmek amacıyla yaptığını vurguladı.

Koç: "Türkiye'nin bu illetten kurtulması gerekiyor."

Önemli bir sosyal sorumluluk projesinden ödül alınmasını takdirle karşıladığını belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç öğrencisini bu başarısından dolayı kutladı. Türkiye'de sanatın ve sanatçının gelişimi için korsan çirkinliğinin yok edilmesini gerektiğine değinen Koç, "Hangi sanat dalında olursa olsun sanatçıların emek vererek ürettikleri yapıtlarının korsan adı altında çoğaltılarak satılmasını engellemek gerekiyor." dedi.

Liseli Gençlerin Korsana karşı destek vermesi amaçlanıyor.

Gazeteci Aslı Öymen, oyuncu Buğra Gülsoy, oyuncu Hande Ataizi, yapımcı Elif Dağdeviren, fotoğraf sanatçısı Levent Özçelik, oyuncu İbrahim Kendirci gibi isimlerin jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada finale kalan 12 film değerlendirildi.

Ödül töreninde yapılan konuşmalarda korsana karşı gençlerin ortaya koyacağı tepkinin önemine değinildi. Yarışma sayesinden gerekli reaksiyonun alındığı belirtilirken yarışmanın bir diğer amacının da gençlerin üretkenliklerinin tetiklenmesi olduğu ifade edildi.

Törende Egemen Bağış da bir konuşma yaparken, Enbe Orkestrası ve Hadise'de seslendirdikleri şarkılarla salonda bulunanlara keyifli anlar yaşattılar.

Türkiye
25.05.2013