Güvenli Eğitim - Güvenli Gelecek

Telşehriye Çorba, Mantarlı Et Sote, Sebzeli Pilav, Meyve, Salata

24.10.2014 tarihindeki yemeklerin toplam kalorisi : 987

Bugün Doğanlar

Bugün doğan öğrenci ve öğretmen listesi

Hikmet Berk Güler, Can Duha Onat, Emre Macun, Ayşenur Macun, Esra Saliha Yörük

Geri Dön

Eklenme tarihi08.01.2009

Okunma Sayısı10392

E-posta ile paylaş Facebook da paylaş Google da paylaş Twitter da paylaş

Psikolog Özkan Şenol, “Aile İçi İletişim” Konulu Bir Seminer Verdi.

Şenol: “Aile İçi İletişimde Çocukları Dikkate Almak Gerekir”

Uzman Psikolog Özkan Şenol, İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans salonunda ilköğretim ve lise velilerine “Aile İçi İletişim” konulu bir seminer verdi. Yapılan seminer ailelerden büyük ilgi gördü.

Seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Özkan Şenol velilere önemli mesajlar vererek ilginç örnekler ve benzetmelerle çocuk eğitiminde yanlışların ve doğruların neler olduğunu anlattı.

Dünyada sevgiye en fazla ihtiyaç duyan varlıkların çocuklar olduğunu hatırlatan Şenol, “Çocuklara ne kadar su, vitamin, besin verirseniz o kadar gelişir” dedi. Bir çocuğun yetişip hayata atılması için anne-babalara büyük sorumluluk düştüğünü belirten Şenol, ebeveynler olarak aile olmanın farkındalığına, aile içi iletişimde çocukları dikkate almak gerektiğine ve bunun çocukların geleceği açısından önemine değindi.

Annelerin çocuğa odaklı bir yaşam sürdürmelerinin yanlışlığını vurgulayan Uzman Psikolog Özkan Şenol, anne-babaların çocuklarıyla iletişim kurarken dikkat etmeleri gereken hususlara da değindi. Gençlerle sağlıklı bir iletişim kurabilmek için öncelikle gençlerin kontrol edilmesi gerektiğini, bunun yolunun ise çocuk ve ergen psikolojisini bilmekten geçtiğini söyledi. Seminerde ayrıca çocuklarda görülen uyum ve davranış bozuklukları ile çocuklardaki ders problemleri ele alındı. Hem eğlendirici hem de eğitici geçen sunum 2,5 saat ilgiyle izlendi.

Seminer sonunda Özel İhlas Koleji Lisesi Müdürü Hamdi Özakay, İhlas Koleji olarak sosyal sorumluluk gerektiren bu tür projeleri düzenli olarak yaptıklarını, Etkili Yorum dergisiyle de ebeveynleri bilgilendirdiklerini söyledi. Anne ve babaların, www.ihlaskoleji.com sitesinden Etkili Yorum dergisi içeriklerinden faydalanabileceğini belirten Özakay seminer sonunda Uzman Psikolog Özkan Şenol’a çiçek vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Net Haber
28.01.2009